Welkom op mijn website

U bent hier:  Home > Weblog > Vogels
top
Page
Menu

Vogels

Totaal aantal artikelen : 1

Heilige Ibis in Wilsum

zaterdag 16 juli 2016

Zaterdag 16 juli fietsten we Vanuit ons huis naar 't Loo bij Oldebroek. Daarvoor had ik een route via het fietsknooppuntennetwerk uitgezet. Deze route liep onder andere over de Veecatendijk naar het pontje bij 's Heerenbroek. Fietsend op die dijk zagen we diverse ooievaars en andere vogels. Eén weitje, kort voor de opstapplaats van het pontje,  viel op naast een aantal ganzen liepen er naar onze eerste inschatting 5 ooievaars en een lepelaar. We stapten af om het tafereel wat beter te bestuderen. Van de lepelaar waren we snel overtuigd. Maar mijn vrouw zag dat de kop van één van de vogels die we hadden herkend als ooievaars zwart was. En na wat verdere bestudering vertoonde hij ook een ander gedrag dan de ooievaars. We waren verrast maar onze kennis reikte niet zover dat we konden zeggen wat voor vogel het was. Een dame die onze discussie had gehoord kwam naar ons toe en vertelde dat het een Koninklijke Ibis betrof.

Helaas had ik niet een fototoestel bij me met een groot bereik. Ik moest het daarom doen met een toestel met een beperkter bereik, want niet geschoten is altijd mis geschoten.

Onderstaande foto is dus een sterke uitsnede van de orginele foto. Ik vond het echter wel zo apart dit ik het niet kon laten hem hier te publiceren.

Heilige Ibis

 

Totaal aantal artikelen : 1
Powered by CMSimpleRealBlog
« vorige top volgende »
top
Page
Menu
top
Page
Menu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Inloggen