Welkom op mijn website

U bent hier:  Home > Fotografie > Techniek > Het fototoestel
top
Page
Menu
News

Het fototoestel

Welke zijn er?

Om te kunnen fotograferen heb je een fototoestel nodig. Die zijn er in allerlei prijzen en met allerlei verschillende mogelijkheden.

Ze zijn in grote lijnen te onderscheiden in compactcamera's en spiegelreflexcamera, zij het dat er sinds korte tijd ook wat innovatieve uitvoeringen op de markt komen.

Nagenoeg alle nieuwe camera's werken tegenwoordig digitaal. Er zijn nog wel enkele analoge toestellen te koop, maar zij worden nog maar heel zelden verkocht. Dat betekent dat inmiddels ook nagenoeg alle critici ook over zijn naar digitaal.

Maar goed er zijn dus compactcamera's en spiegelreflexcamera's en tenslotte vergeet ik toch nog een categorie namelijk de telefoontoestellen waarmee foto's kunnen worden gemaakt.

Een feit is dat het niet alleen afhangt van het toestel of je mooie foto's kunt maken: Een goede fotograaf kan soms met een heel eenvoudig toestel een mooiere foto maken dan een ander met een meest geavanceerd toestel.

Misschien kan deze pagina van een andere site je inspireren.

Welke heb je nodig?

Deze vraag is dus heel eenvoudig te beantwoorden: Je kunt volstaan met het meest eenvoudige toestel dat er op de markt is. Het is wel handig om te kijken naar een toestel van een beetje een gangbaar merk. De kans dat bij de productie van zo'n toestel gebruik is gemaakt van een redelijk goede lens is dan het grootst. Kijk eens op internet wat er zoal wordt aangeboden vaak zijn er ook reviews te vinden, van fotografiesites maar ook van gebruikers.

In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het wel handig is als een compactcamera een optische zoom heeft met een vergrotingsfactor 3.

Het voordeel van een compactcamera is dat als je alles in één keer koopt en mee kunt nemen als je denkt te gaan fotograferen.

Een spiegelreflexcamera geeft meer mogelijkheden, maar is in zijn algemeenheid wat minder gemakklijk mee te nemen enzovoorts. Als je zo'n camera koopt moet je behalve een "body" ook één of meerdere lenzen kopen. Zo'n lens wordt op de body geschroefd. Dat zorgt ervoor dat er verschillende lenzen kunnen worden aangebracht. Van deze mogelijkheid wordt door veel fotograven gebruik gemaakt: een lens speciaal voor dichtbij fotografie en een lens bijvoorbeel speciaal voor landschappen.

Een betrekkelijk nieuw soort camera is de systeem-camera. Deze camera houdt het midden tussen een spiegelreflex en een compactcamera. Deze camera's hebben geen spiegel die op en neer klapt bij het maken van een opname maar maken wel gebruik van losse lenzen. Door deze eigenschappen zijn ze kleiner dan een spiegelreflexcamera maar meestal wel groter en zwaarder dan een compact.

Links

Op deze site is een aardige samenvatting van wat er op dit moment op de markt verkrijgbaar is.

« vorige top volgende »
top
Page
Menu
News
Hoe kwam deze site tot stand

Deze site kwam tot stand met het programma CMSimple.

CMSimple is een eenvoudig te bedienen en te installeren Content Management System (CMS), dat geen databank nodig heeft. Het voordeel daarvan is dat de inhoud van je site heel gemakkelijk kan worden benaderd.

En niet onbelangrijk: Voor privegebruik is het gratis.


Nationaal Zorgfonds.

met uw steun gaan we het regelen: goede zorg, zonder zorgverzekeraars en zonder eigen risico!

www.zorgfonds.nl


 Link naar Kinderopvang De Wens

Onze dochter heeft een kinderopvang.

In deze opvang worden kinderen van 0 tot zo'n 12 jaar liefdevol opgevangen. Als u in Kampen of omgeving woont en op zoek bent naar een kinderopvang bezoekt u dan eens de website


Kijk ook op mijn andere sites

Mijn fotosite

Stamboomonderzoek

Fotografie

Ik houd mij al heel lang bezig met fotografie.

Om de resultaten te bekijken kun je klikken op deze link, waarna je terecht komt op een andere site van mij.

Mijn favoriete foto's heb ik ondergebracht in een aparte collectie

 

top
Page
Menu
News
top
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Inloggen