Aquarium

Dan is er nog een andere liefhebberij: Al heel lang verzorg ik vissen in een aquarium en dat waren bakken van verschillende afmeting. De meest in het oog lopende was de bak die ik tot en met 2006 verzorgde. Die bak had een afmeting van 160 x 60 x 60 cm.

Hoewel die bak wel heel mooi was en er veel planten en dieren in konden was hij voor mij toch te groot. Het schoonmaken ging heel moeizaam en de bijkomende verplichtingen waren groot. Daarom besloot ik na mijn verhuizing naar een andere woning om in ieder geval niet meer een aquarium van deze afmeting meer te nemen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: In april 2008 kocht ik weer een aquarium. Nu met een afmeting van 80 x 40 x 40 cm. Dat is dus heel wat kleiner. Maar desondanks beleef ik hier heel veel plezier mee. Het is dus niet zo groot: maakt gemakkelijk schoon en ook de kosten zijn niet zo hoog.

Ik probeer in dat aquarium een leefgemeenschap na te bootsen met als uitgangspunt Zuid-Amerika en dan met name het Aamazonegebied in en rond Columbia. Van de vissen ben ik  redelijk zeker dat zij in de biotopen in het genoemde gebied voorkomen. Van de planten weet ik het niet zeker; Met name de Valisneria is een Comopoliet ofwel een plant die over de gehele wereld heeft verspreid, dus zou ook in Columbia kunnen voorkomen.

 

Op 25 mei 2009 kreeg ik van een lid van mijn aquariumvereniging een paar planten aangereikt. Het betreffende lid had samen met een collega-lid mijn aquarium beoordeeld met als doel om me verder op weg te helpen naar een nog beter aquarium. Het betrof een tweetal Echinodorusssen, mos en een drijfplant.

Nadat ik de planten had in de bak had gedaan en had vast gemaakt aan het kienhout, zag die bak er zo uit.

Mijn aquarium op 25-5-2009

Op 5 augustus 2013 maakte ik een nieuwe foto van het aquarium waarin je kunt zien hoe het vivarium er op dat moment uit ziet.

 

Aquarium augustus 2013